Italijani i VAR: Uvodi se pravilo koje će uništiti fudbal!

Rochi najavio

Italijani i VAR: Uvodi se pravilo koje će uništiti fudbal!

Admin Čaušević

Serije A je jedna od liga gdje VAR tehnologija izaziva najviše kontroverzi, a česti su protesti ekipa zbog (ne)dosuđenih situacija. 


U italijanskom prvenstvu se praktično svakog kola priča o sudijskim odlukama, a ne postoji ekipa koja je zadovoljna svim tumačenjem pravila.

Gianluca Rocchi, bivši italijanski sudija koji se penzionisao prije neliko mjeseci, najavio je uvođenje pravila koje bi moglo uništiti draž fudbalske igre.

Naime, ozbiljno se razmišlja o pravilu da ekipe imaju pravo tražiti upotrebu VAR tehnologije, nešto slično kao "challenge" u tenisu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To bi moglo biti rješenje. U nekim situacijama bi bilo lakše sudijama iz VAR sobe jer donose vlastite odluke. U nekim trenucima se mogu naći u situacijama da li su napravili jasnu i očiglednu grešku, pa bi prenošenje odgovornosti na tim i klub olakšalo posao", kazao je Rocchi.

Sada zamislite utakmicu Juventus - Inter ili Milan - Inter i situaciju kada timovi traže VAR tehnologiju i na šta bi to ličilo...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1579109878
Pa ok bi bilo da se trazenje VARa ogranici na recimo 2 puta u jednoj utakmici za svaku ekipu.
11 0
Zoha
Sta je tu lose ako se ogranici recimo na 2,3 po utakmici
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi