Kralj asistencija opet na sceni: Stevanović asistirao za pobjedu nad prvakom Švicarske

Pao Young Boys

Kralj asistencija opet na sceni: Stevanović asistirao za pobjedu nad prvakom Švicarske

E. Ganibegović

Servette je u 24. kolu švicarske Superlige s 1:0 savladao aktuelnog prvaka Young Boys.

Jedini gol na meču vidjeli smo već u trećoj minuti utakmice, a strijelac je na asistenciju sjajnog Miroslava Stevanovića bio Alex Schalk.

Young Boys je pokušavao da se vrati u utakmicu i uzme makar bod, naročito je stiskao u drugom poluvremenu, ali sva tri boda ostala su u Ženevi.

Za Stevanovića je ovo bila 16. asistencija u ligi u sezoni, a ima i četiri gola. Također dodao je gol i dvije asistencije u švicarskom Kupu.

Young Boys ostaje drugoplasirani s 43 boda, deset manje od Zuricha, a tri više i utakmicu više od trećeg Basela.

Servette je petoplasirani s 32 poena.

Naredno kolo za Stevanovića i ekipu donosi gostujući susret kod Grasshoppersa već za pet dana, a dan ranije će Young Boys ugostiti Luzern.

Švicarska Superliga, 24. kolo:

Servette - Young Boys 1:0 (Schalk 3')

Top Komentari

Ady 33
Lik pametan. Oprobao se u Sevilji vidio da nema taj kapacitet. Zato fino otisao u tu ekipu, dobro se uklopio.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi