Šest dana prije Derbija Italije: Juventus traži poništavanje Interovog Scudetta

Nova žalba

Šest dana prije Derbija Italije: Juventus traži poništavanje Interovog Scudetta

Juventus je uputio najnoviju žalbu i zahtjev da se Interu poništi titula prvaka Italije za sezonu 2005/2006, i to šest dana prije međusobnog duela ova dva tima na Giuseppe Meazzi.

Za one koji su zaboravili, Juventusu je oduzeta titula prvaka države za pomenutu sezonu zbog uloge u Calciopoli skandalu - kada su 2006. godine italijanske vlasti otkrile slučajeve namještanja mečeva u tamošnjem fudbalu.

Ta titula je "proslijeđena" Nerazzurrima, ali Juventus ne odustaje od žalbi.

Ako već titula ne može biti vraćena Juventusu, Stara dama želi da se ona barem oduzme Interu, a danas je potvrđeno da je tim iz Torina s tim ciljem predao novu žalbu italijanskim sportskim vlastima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo, Juvenus se odlučio na ovakav potez šest dana pred Derby d'Italia, duel sa Interom koji se igra u nedjelju na Giuseppe Meazzi.

Inter u derbi ulazi kao prvoplasirani tim Serije A sa 18 bodova iz prvih šest kola dok je Juventus trenutno drugi sa dva boda manje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ayd
Ovi i nakon 20 presuda ne odustaju
6 0
AnijakManjo
Za ove i dan danas sudije igraju, kako oni hoce. Cak i pored vara im stimaju penale, a oni se jos javljaju. Hahahah
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti