Adel Taarabt ima novu poziciju i igra fantastično

Marokanac se vratio u formu

Adel Taarabt ima novu poziciju i igra fantastično

E. Čaušević

Marokanski reprezentativac Adel Taarabt svojevremeno je bio velika nada evropskog fudbala.

Taarabt je ponikao u dresu Lensa, a onda je na ljeto 2007. godine potpisao za Tottenham. Londonski klub ga je većinom slao na posudbe i Taarabt je uspio pokazati da se radi o veoma talentovanom igrači.

Najbolje partije pružao je u dresu QPR-a, a kasnje je čak zaigrao za Milan. No, onda je odjednom nestao sa scene. Taarabt je potpisao za Benficu početkom 2017. godine i većinom je igrao za rezervni tim lisabonskog kluba.

Međutim, Taarabt se uspio vratiti na veliku scenu i sada je jedan od najboljih igrača Benfice. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 24 meča i zabio je jedan gol, ali više ne igra na poziciji krilnog napadača kao nekada.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Marokanac igra sada na poziciji defanzivnog veznog i oduševljava sve svojim igrama. Mnogi su iznenađeni kako se Taarabt dobro uklopio na ovoj poziciji, te je svojim partijama privukao pažnju javnosti.

Top Komentari

Plavi_Strumf
Dobar igrač sjegam ga se jos iz QPR, sta im je radio po Engleskoj s****vali se, a bio no name lik
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi