Šest kandidata za najboljeg igrača Premiershipa

Po izboru Udruženja profesionalnih fudbalera

Šest kandidata za najboljeg igrača Premiershipa

A. Čaušević

Engelski Premiership kao i ostale lige u Evropi ulazi u samu završnicu pa je vrijeme da se izabere najbolji igrač najjače prvenstva na svijetu. 

Udruženje profesionalnih igrača u Engleskoj objavilo je listu od šest igrača koji su ušli u uži izbor za najboljeg fudbalera. Svoje predstavnike imat će Liverpool, Manchester City i Chelsea.

U izboru za najboljeg ušli su Virgil van Dijk i Sadio Mane, Eden Hazard te ofanzivni trio Građana Bernardo Silva, Sergio Aguero i Raheem Sterling.

Najbolji igrač će biti proglašen 28. aprila na gala ceremoniji koja će se održati u Londonu.

Pošto Mohamed Salah kao prošlogodišnji pobjednik nije ušao u uži izbor jasnoe je da će Premiership za ovu takmičarsku godinu dobiti novog najboljeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi