Šesti u nizu trijumf Standarda, Arslanagiću 90 minuta

Jupiler liga Belgije

Šesti u nizu trijumf Standarda, Arslanagiću 90 minuta

Šesti u nizu trijumf u belgijskoj Jupiler ligi ostvario je danas lider Standard iz Liegea. 

Izabranici Guya Luzona na gostujućem terenu minimalnim rezultatom porazili su Charleroi, a jedini pogodak na utakmici postigao je Markonac Mehdi Carcla u 75. minutu nakon što je prethodno zamijenio na terenu M'Pokua.

Dino Arslanagić, stoper Standarda koji je pozvan u Innsbruck na druženje sa Zmajevima i večeras je odigrao 90 minuta u pobjedničkom timu, zaradivši žuti karton u 17. minutu.

Domaći tim meč je završio sa deset igrača obzirom na isključenje Marinosa u 65. minutiu. Standard je prvi na tabeli sa 63 boda, deset više od drugoplasiranog Club Bruggea. Standard je u dosadašnjih 26 kola poražen samo jednom.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Jupiler liga Belgije, 26. kolo:

Charleroi - Standard 0:1 (Carcla 75.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.