Ševčenkov debi kao noćna mora: "Kao da voziš Fiat 500 i takmičiš se u Formuli 1"

Sjeo na klupu Genoe

Ševčenkov debi kao noćna mora: "Kao da voziš Fiat 500 i takmičiš se u Formuli 1"

E. Škorić

Legendarni Ukrajinac Andrij Ševčenko sinoć je debitovao na klupi Genoe.

Genoa je ugostila Romu, oslabljena, te je poražena s 2:0, iako je evidentno da ima pomaka u samom pristupu od strane Đenovljana, koji su dobro parirali favorizovanim gostima iz Rima.

No, jasno je da će Ševčenko imati paklen izazov, a nekadašnjeg selektora Ukrajine u Italiji mediji svejedno hvale i smatraju da se prihvatio nečega nemogućeg.

"To vam je kao da vozit Fiat 500 a takmičite se u Formuli 1", navodi Gazzetta dello Sport, uz napomenu da "možete dobro početi trku, ali u prvoj krivini mnogi će vas bez problema zaobići".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Genoa je čak devet titula osvojila u Seriji A, no u nekoj davnoj prošlosti, a ovaj klub već godinama se bori da ostane u ligi.

Ovaj tim je sada u opasnoj zoni na 18. mjestu sa samo devet bodova i odavno en zna za pobjedu. U dosadašnjih 13 kola ostvario je samo jednu, a Ševčenko bodove spasa traži već narednog vikenda u Udinama protiv Udinesea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi