Sergio Ramos ni sam nije vjerovao da će tako nisko pasti: "On nam ne treba"

Još je slobodan

Sergio Ramos ni sam nije vjerovao da će tako nisko pasti: "On nam ne treba"

Edmir Škorić

Iskusni Španac Sergio Ramos već neko vrijeme je bez kluba, pošto je ovog ljeta napustio PSG koji mu nije želio produžiti ugovor.

Iako je godinama slovio za jednog od najboljih defanzivaca na svijetu, što svjedoče nastupi i trofeji u Real Madridu, Ramos je trenutno otpisan. Doduše, ima ponuda, ali onih izvan Evrope i vjeruje se da će prije ili kasnije jednu takvu prihvatiti.

U međuvremenu, povezivao se sa Sevillom, svojim bivšim klubom u koji je imao želju da se vrati, ali predsjednik Andalužana otvoreno kaže da im Ramos ne treba.

"Imamo svoj plan kao i svaki prijelazni rok, ali Ramos nam nikada nije bio opcija. On nam ne treba. Imali smo neke direktne i indirektne ponude, ali nismo se time bavili", rekao je prvi čovjek Seville Pepe Castro prije večerašnjeg Superkupa Evrope protiv Manchester Cityja.

Sevilla ima priliku da se bori za ovaj trofej nakon što je prethodno prošle sezone osvojila Evropsku ligu pobijedivši Romu, dok je City aktuelni osvajač Lige prvaka.

Oglasi

"Miran sam jer imam iskustva u finalima. Večeras će trnuti želudac, jer mnogo smo u igri. Cijeli dan govorim da samo dvije ekipe mogu osvojiti ovaj naslov, jer oni koji nisu ovdje teško da će ga moći osvojiti. Imat ćemo jako težak put jer je ekipa ispred nas enormno superiorna i favorit, ali pokušat ćemo svim silama. Istina je da su jako dobri, ali mi nismo za otpisati. Znamo igrati finale i svaka ekipa nas mora respektovati", dodao je Castro.

Jedna od tema je golman Bono, kojeg su htjeli Real Madrid i Bayern, a sad je navodno na korak potpisa za tim iz Saudijske Arabije.

“Stvarnost je da nismo ništa učinili s Bonom, a on je još uvijek igrač Seville. Ako trener shvati da Bono mora braniti, tako će i biti. Trenutno nije prodan nijednom klubu. Bilo je razgovora s nekoliko ekipa, ali ništa nije potpisano".

Osvajanje Evropske lige važnije je od Superkupa: "Sezona je bila loša osim zadnja dva mjeseca. Taj trofej je donio ritam radosti, jer to nije samo osvajanje titule, to je bio ulazak u Ligu prvaka četvrtu godinu zaredom, omogućeno nam je igranje evropskog Superkupa i biti u žrijebu ćemo biti u prvom šeširu", zaključio je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Ramosa, on još uvijek treba da pronađe adekvatan klub za sebe. Ima navodno ponudu turskog Galatasarayja, ali mnogo bogatije iz Saudijske Arabije i MLS-a.

Ramos je prethodne dvije sezone proveo u PSG-u u koji je stigao nakon što je čak 14 godina nosio dres Real Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi