Baskijci šokirali Andaluziju i "ugasili" Sevilli snove o tituli
FOTO: EPA

Minimalan trijumf

Baskijci šokirali Andaluziju i "ugasili" Sevilli snove o tituli

H. Zilić

Sevilla je izgubila ogroman korak u borbi za titulu prvaka Španije.

U 34. kolu na svom terenu su poraženi od Atlethic Bilbaa rezultatom 0:1

Domaći bolje otvaraju meč. Krenuli su ofanzivno, a prvu priliku ima Jesus Navas u sedmoj minuti. U 11. minuti zaprijetio je i Rakitić.

Rakitić je sjajno šutirao i u 20. minuti, ali lopta odlazi pored gola Baskijaca.

Sancet je u 22. minuti imao prvu priliku za goste, odbrana Seville odlično reaguje. Dvije minute kasnije Ocampos u šansi za domaće, na semaforu je ostalo 0:0.

U 27. minuti najbolja šansa za Sevillu u kojoj se našao El Nesyri, ali golman gostiju zaustavlja njegov udarac.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena još par prilika pred oba gola, a izdvaja se pokušaj gostiju preko Morcilla u 37. minuti.

Sevilla je krenula ofazivno i u nastavku. El Nesyri u novoj šansi u 52. minuti, odbrana Bilbaa je bila skoncetrisana. Ocampos prijeti u 55. minuti, bez promjene rezultata.

Igrala se 65. minuta kada su domaćini izveli prelijepu akciju. Nakon par odličnih dodavanja Rakitić je šutirao iz dobre situacije, no lopta odlazi prekoa gola Atlethica.

Andalužani su tražili pogodak, a blizu je bio i Acuna u 77. minuti. U 80. minuti blokiran je pokušaj De Jonga.

Do kraja meča šok za domaće. Williams u 90. minuti nakon kontra napada pogađa za 0:1 i vjerovatno ruši snove Seville o tituli.

Tim iz Andaluzije sada ima 70 bodova, šest manje od lidera Atletica četiri kola prije kraja, a mnogo toga će biti poznato narednog vikenda kada se sastaju Barcelona - Atletico, odnosno Real -Sevilla.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla je matematički još u igri, ali večeršanji poraz ih je dobro udaljio od konačnog cilja.

SEVILLA - ATLETHIC BILBAO 0:1  (/Williams 90')

Top Komentari

dinass
Zao mi je Sevilje,bore se trude,rasprodaju im se najbolji igraci a oni su opet tu u vrhu.Oni su pravi primjer takvog kluba a ne Atletiko koji glumi siromastvo i skromnost a u par godina naprave nov stadion i kupe igraca za 120miliona.
6 2
Coru
SEVILJIN DOMET JE EVROPSKA LIGA.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi