Barcelona izgleda moćno, Pjanić ostao nijemi posmatrač

Katalonci razbili Sevillu

Barcelona izgleda moćno, Pjanić ostao nijemi posmatrač

Edmir Škorić

U derbiju 4. kola španske La Lige Barcelona je, kao gost, pobijedila Sevillu s 3:0.

Katalonci su na teškom gostovanju isuviše lako došli do pobjede, što im je bila treća uzastopna i sa 10 bodova su se smjestili na drugo mjesto odmah iza Real Madrida, koji ima maksimalnih 12 bodova.

Do vodstva su gosti stigli u 21. minuti. Dembele se sjurio kroz centar, proigrao lijevo do Lewandowskog koji je majstorskim lobom pokušao da matira golmana Seville. Jedan od braniča Seville izbacio je loptu s gol-liniej, ali ravno u glavu Raphinhe koji dolazi do prvijenca.

I kada se činilo da je Sevilla sve bliže izjednačenju, došao je i drugi gol Barcelone, u 36. minuti. Kouande je uočio da Lewandowski ima previše prostora, pa mu je poslao pas, a Poljak na kraju sa oko 12 metara udarcem iz voleja pogađa.

U 39. minuti Raphinha je imao dobru šansu, a u finišu prvog dijela i Kouande, koji je glavom pucao sa samo šest metara, doduše neprecizno.

Veliku šansu ne koristi Ousmane Dembele netom prije isteka prvog dijela. Sve je završeno u petoj minuti nastavka-. Kouande je spustio loptu za Erica Garciju, upisao drugu asistenciju, a ovaj drugi sjajnu igru i općenito igre ove sezone krunisao golom.

Oglasi

Tada je utakmica završena, pa do kraja više nije bilo previše uzbuđenja. Barca je mirno privela posao kraju, a Andalužani očajno pokušavali barem da dođu do utješnog gola.

Očajna sezona za Sevillu, koja je osvojila samo jedan bod nakon četiri meča i nalazi se na 17. mjestu. Premalo za ekipu koja je prije dvije sezone osvajala Evropsku ligu i imala je velike planove u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još dodajmo da je Miralem Pjanić i danas s klupe posmatrao meč i da ponovo nije dobio priliku za igru, a uveliko se i dalje nagađa o njegovom odlasku u Saudijsku Arabiju.

I za Barcelonu i za Sevillu sada slijede mečevi u Ligi prvaka, a za vikend se opet vraćamo ligaškom nogometu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Navijači penal madrida na aparatima
2 6
Eno30
Voljeli vi ili ne zapamtite Barsa uzima prvenstvo. Nisam navijac njihov neutralan sam
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi