Sevilla dogovorila dolazak igrača Reala, u četvrtak zvanična potvrda
Reguilon će igrati za Sevillu naredne sezone

Nakon dolaska Zidanea pao u drugi plan

Sevilla dogovorila dolazak igrača Reala, u četvrtak zvanična potvrda

S. Pašalić

Kako prenosi španska Marca, Sevilla je spremna da završi posao oko dovođenja igrača Real Madrida Sergia Reguilona na posudbu.

Defanzivac je prošle sezone odigrao samo 21 utakmicu za Real u svim takmičenjima nakon što je nekoliko prethodnih sezona bio standardan u Castilli.

Nakon što je prošlog mjeseca klub sa Santiago Bernabeua potpisao Ferlanda Mendyja, španski mediji su pisali kako bi 22-godišnjak mogao napustiti Madrid.

Još su Alaves, Leganes i Borussia Dortmund bili zainteresovani za njegove usluge, ali je imenovanje Julena Lopeteguija za trenera Seville dalo ovom klubu prednost.

Problemi za Reguilona su se pojavili kada je Zinedine Zidane preuzeo madridski klub, te je ponovo u prvi plan stavio Marcela na kojeg računa i u narednoj sezoni.

Iako se Marcelo dugo povezivao sa odlaskom u Juventus, dolaskom Zidanea stvari su se promijenile pa će tako sada Reguilon morati potražiti klub u kojem će biti standardan, a u četvrtak bi trebao biti potvrđen njegov odlazak u Sevillu na posudbu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi