Veliki preokret: Ianis Hagi odlazi u Španiju, ali ne u Barcelonu
Sevilla je odustala od Hakima Ziyecha i sada želi završiti transfer mladog Hagija

"Ako se ništa ludo ne desi"

Veliki preokret: Ianis Hagi odlazi u Španiju, ali ne u Barcelonu

S. Pašalić

Prije nekoliko dana činilo se da je Barcelona ukrala konkurenciji još jednog sjajnog igrača.

Mladi 20-godišnji Ianis Hagi je svojim sjajnim igrama oduševio na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine i odveo je Rumuniju do polufinala ovog takmičenja.

Prema pisanjima rumunskih medija, katalonski tim je namjeravao platiti blizu 8 miliona eura Viitorulu, ali sad prema informacijama od strane istih medija došlo je do velikog preokreta.

Naime, rumunska televizija ProTV je objavila kako će "ako sve bude išlo prema planu, Ianis potpisati za Sevillu u sljedećih nekoliko dana".

Pored Barcelone, za Hagija je veliko interesovanje pokazala i Borussia Dortmund, ali ako je vjerovati rumunskim medijima, on bi sada trebao preći u Sevillu za 8 miliona eura.

Hagi je u Viitorul stigao u januaru 2018. iz Fiorentine za 2 miliona eura, a italijanski klub bi trebao dobiti 30 posto od njegovog narednog transfera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi