Sevilla dovela novog napadača: S 32 gola briljirao u Holandiji prošle sezone

De Jong potpisao

Sevilla dovela novog napadača: S 32 gola briljirao u Holandiji prošle sezone · Zvanično

Edmir Škorić

Sevilla je potvrdila kako je Luuk de Jong došao iz PSV-a i potpisao je četverogodišnji ugovor.

28-godišnjak je prošle sezone zabio 32 gola za holandski klub, a višestruka izvješća tvrde kako je transfer vrijedan 12,5 miliona eura.

De Jong je ostvario 94 pogotka u Erediviziji, a posljednja sezona jednostavno je bila fantastična i Andalužani su uradili sve da otkupe njegov ugovor.

Željeli su ga i mnogi drugi timovi, ali je De Jong dao riječ Sevilli, koja je pored njega dovela i Munsa Dabbura iz Leipziga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Jong i Dabbur su dva od četiri ljetna potpisivanja u klubu, a stižu i defanzivac Diego Carlos i veznjak Eibara Joan Jordan.

Top Komentari

GospodinIzSarajeva
Ja gledam kako de jong iz barce predje u sevillu kad ono neki drugi de jong hahaha
1 0
Exeter
Da ovaj Dabbur nije iz Salzburga?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi