Nakon 15 godina otkrivena velika tajna Luke Modrića - Javilo se poznato lice i sve je ispričao
Foto - EPA

Bio je blizu transfera u Barcelonu

Nakon 15 godina otkrivena velika tajna Luke Modrića - Javilo se poznato lice i sve je ispričao

Midhat Šljivak

Luka Modrić je godinama unazad jedan od najboljih fudbalera svijeta. Hrvatski reprezentativac igra čudesan fudbal i još uvijek s 38 godina na leđima predvodi madridski Real. Ipak, lako se moglo desiti da on zaigra za najvećeg rivala Barcelonu, a o tome je govorio nekadašnji skaut katalonskog kluba Bojan Krkić.

Luka Modrić je bogatu evropsku karijeru počeo 2008. godine u dresu Tottenhama. Igrao je četiri godine u londonskom timu, a zatim je napravio transfer života u Real Madrid.

S Kraljevima je Luka u proteklih 11 godina osvojio apsolutno sve. Proglašen je i najboljim igračem svijeta 2018. godine, a sada je otkriveno da je Modrić 2008. godine mogao lako završiti u redovima najvećeg rivala Barcelone.

Otkrio je to nekadašnji skaut Barcelone Bojan Krkić. Njemu je Modrića predložio Zvonimir Boban i transfer je bio veoma blizu realizacije.

Međutim, Barca je na kraju odustala. Razlog su bili Xavi Hernandez i Andres Iniesta. Nisu željeli da unište njihovo partnerstvo dovodeći Modrića, koji je potom otišao u Spurse.

Oglasi

"Prije nego što je Luka Modrić potpisao za Tottenham, pozvao me Zvonimir Boban i rekao mi je: 'Slušaj, imam igrača za tebe'. Poslao mi je video Modrića i uvjerio me da je vrhunski igrač", otkriva Krkić i dodaje:

"Održali smo sastanak s Modrićem i njegovom suprugom u Barceloni. Došao je pokazujući dosta strasti, ali imali smo već Iniestu i Xavija. Barca nije željela da prekine njihovu saradnju i napredak. Potom je Modrić potpisao za Tottenham", istakao je Krkić.

Luka je u dresu Real Madrida odigrao 492 utakmica i ima učinak od 37 golova i 77 asisstencija. Osvojio je sve što je mogao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prethodno je pored Tottenhama igrao za Dinamo, gdje je i ponikao, te na posudbama u Zrinjskom i Interu iz Zaprešića.

Modrić je jedan od najvećih veznjaka svih vremena i zauvijek će se pamtiti majstorije koje je izvodio ovaj virtuoz s loptom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi