Za Višću iz Španije stiže ponuda teška 10 miliona eura

Obnovljen interes

Za Višću iz Španije stiže ponuda teška 10 miliona eura

A. Čaušević

Edin Višća će kao najbolji igrač Super lige gotovo pa sigurno napustiti najjači rang turskog nogometa. 

Bh. reprezentativac iza sebe ima odličnu sezonu u Bašakšehiru te je dojam da je pravi trenutak da ovog ljeta napravi iskorak u karijeri obzirom da ima 29 godina.

Za Višću je interes obnovila Sevilla, pišu turski mediji. Monchi se nedavno vratio u klub iz Andaluzije kao sportski direktor te će u predstojećem prijelaznom roku nastojati dovesti odličnog krilnog igrača.

Hurriyet navodi kako u narednim danima na adresu Bašakšehira trebala stići ponuda teška 10 miliona eura.

Sevilla je jedan od najboljih španskih klubova. Andalužani su godinama u vrhu La Lige, redovno igraju u UEFA takmičenjima i odlazak Višće na Sanchez Pizjuan stadion bi bio odličan potez.

Višća ulazi u posljednju godinu ugovora te će navodno i on sam insistirati na promjeni sredine i odlasku iz kluba čiji je član skoro devet godina.

Za bh. reprezentativca je zainteresovano i nekoliko klubova iz Bundeslige. Poslije Schalkea 04 i Wolfsburga interes je počeo pokazivati i Hoffenheim.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Višća ove sezone ima dvocifrene učinak kada su pitanju golovi i asistencije. Mreže protivinka je tresao 13 puta, a u isto toliko navrata je asistirao svojim saigračima.

Inače, Višćina vrijednost prema Transfermartku je 11 miliona eura, a eventualni transfer brzonogog fudbalera bi obradovao sarajevski Željezničar i banovićku Budućnosti koji bi na ime FIFA-inog fonda solidarnosti trebali inkasirati određeni iznos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi