Svijet će večeras nakratko da stane, prizori s jučerašnjeg treninga dovoljno govore

Ljubav biva jača iz dana u dan

Svijet će večeras nakratko da stane, prizori s jučerašnjeg treninga dovoljno govore

E. Škorić

Navijači Betisa vjeri su i odani svom klubu, prate ga u svakom susretu, ali ako na neki posebno žele otići i navijati, onda je to naravno onaj u kojem se sastaju njihov Betis i Sevilla.

Derbi Andaluzije igra se večeras u 21 sat na Benito Villamarinu u Sevilli. Betis, koji se nalazi nekoliko bodova iznad opasne zone, domaćin je Sevillli koja je na četiri boda od vodećih Barcelone i Real Madrida.

Sevilla je posljednjih godina iznad gradskog rivala, ali što je jaz među timovima veći, to je ljubav Betisovih pristalica prema svom klubu veća, pa će prkosni i ponosni da bodre igrače u zeleno-bijelim dresovima.

Već su im sinoć dali podršku na treningu, koji je bio prava uvertira za ono što slijedi večeras. Igrači i stručni štab Betisa u čudu su gledali kako ih hiljade navijača bodri kao da se igra finale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije