Potpuni haos na Sanchez Pizjuanu u meču od 113 minuta: Na momente i Sampaoli i Gattuso izvan sebe

Remi Seville i Valencije

Potpuni haos na Sanchez Pizjuanu u meču od 113 minuta: Na momente i Sampaoli i Gattuso izvan sebe

Edmir Škorić

U Sevilli je večeras odigran susret 10. kola španske La Lige, a viđena je prava drama na Sanchez Pizjuanu, mada je na kraju završeno rezultatom 1:1.

Valencia je povela poslije samo šest minuta, kada je glavom pogodio iskusni napadač Edinson Cavani.

Šišmiši su izgledali mnogo bolje u prvom dijelu, ali je Jorge Sampaoli na poluvremenu napravio promjene koje su značajno usmjerile utakmicu na mlin Andalužana. U nastavku smo vidjeli još jedan gol, ali mnoga uzbuđenja i mnoge kartone.

Sudija Grado Soto pokazao je čak 10 žutih kartona i jedan direktan crveni, no prava ludnica krenula je od 86. minute.

Erik Lamela je nakon gužve nakon ubačaja iz kornera pogodio za 1:1, pa je krenuo potpuni napad Seville na drugi gol.

I umalo da Sevilla izgubi i jedan bod. Duboko u nadoknadi Papu Gomez ruši kao zadnji igrač s leđa jednog igrača gostiju, ali sudija pušta prednost, pa u petercu novi startovi. Sudija Soto daje Gomezu direktan crveni karton, a onda odlazi da na monitoru pogleda detalje kompletne akcije.

Oglasi

Vraća se, poništava Gomezu crveni karton i daje mu samo žuti, ali zato crveni karton pokazuje njegovom saigraču Salasu. Također, pokazao je na bijelu tačku jer je Salas s leđa faulirao igrača Valencije u gol šansi.

Gaya je preuzeo odgovornost, gađao je u golmanovu lijevu stranu, a Bono fantastično to sve čita, baca se i spašava Sevillu novog poraza.

Završeno je rezultatom 1:1, možda i najpravedniji rezultat, a pitanje je samo kako su Sampaoli i Gattuso ovu dramu od 113 minuta uspjeli da izdrže...

Doduše, temperamentni Sampaoli je još u prvom dijelu dobio javnu opomenu zbog velikih protesta i prigovora na sudijske odluke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla je 11. na tabeli sa 10 bodova, a Sampaoli je u dva meča na klupi Andalužana osvojio četiri boda. Pod njegovim vodstvom klub je prije nekoliko dana slavio na Mallorci s 1:0. Gattusova Valencia sada je osma sa 15 bodova.

Sevilli za vikend slijedi teško gostovanje kod Real Madrida, dok će Šišmiši ugostiti na Mestalli ekipu Mallorce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi