Debakl SFK 2000 Sarajevo od Osijeka i oproštaj od Lige prvaka
Foto: Antonio Balic / CROPIX

Težak poraz na Koševu

Debakl SFK 2000 Sarajevo od Osijeka i oproštaj od Lige prvaka

Midhat Šljivak

Šampionke Bosne i Hercegovine SFK 2000 Sarajevo poražene su od Osijeka s 4:0 i tako su okončale nastup u ovoj sezoni Lige prvaka. Na Koševu je hrvatski predstavnik bio mnogo bolji i zasluženo je prošao dalje.

SFK 2000 Sarajevo ove godine neće igrati grupnu fazu Lige prvaka. Izabranice Samire Hurem su na Koševu u četvrtfinalu turnira deklasirane od hrvatskog Osijeka s 4:0.

Očajno je počeo meč za domaće igračice jer su već nakon 20 minuta igre bile u zaostatku od dva gola.

Do vodstva od 1:0 Osijek dolazi u 15. minuti pogotkom Lorene Balić, a četiri minute kasnije ista igračica povećava prednost hrvatskog predstavnika na 2:0.

U 34. minuti meča novi gol u mreži SFK 2000. Amira Spahić pogađa vlastitu mrežu za rezultat poluvremena od 3:0.

Oglasi

Tačka na ovaj meč stavljena je u 62. minuti. Pogodak za 4:0 postigla je Maja Joščak.

Osijek tako ide u narednu fazu turnira koji se igra u Sarajevu, a protivnik će im biti ukrajinska ekipa Vorskla Poltava.

SFK 2000 će igrati utakmicu za treće mjesto protiv estonske Flore.

Liga prvaka, kvalifikacije:

SFK 2000 - Osijek 0:4

Top Komentari

kovacic
Vrijeme je da Samira Hurem podnese ostavke na pozicije u reprezentaciji i SFK i prestane biti grobar ženskog fudbala u BiH. Hvala na svemu, ali već neko vrijeme se vidi da žena ne prati tehničke i taktičke novitete u ženskom fudbalu koji se rapidno mijenja.
1 0
Tiktokerke možel se trčati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti