Shanghai SIPG velikom platom "mami" Edina Džeku u Kinu

Da li će ova ponuda zadovoljiti Dijamanta?

Shanghai SIPG velikom platom "mami" Edina Džeku u Kinu

E. Čaušević

Januarski prelazni rok prati se s nestrpljenjem širom Evrope, a špekulacije o mnogom transferima već uveliko traju. Ni ovaj put Edin Džeko nije izostavljen što se tiče špekulacija u medijima, a navodno na adresu Rome uskoro bi mogla stići nova ponuda.

Džeko je prošle godine bio zvijezda januarskog prelaznog roka jer je bio na korak od prelaska u Chelsea, ali je u zadnjem trenutku odlučio da odbije poziv londonskog kluba i ostane u Romi. Bh. napadač ove sezone ne blista što se tiče golova, a zbog povrede je propustio i nekoliko utakmica.

Međutim, italijanski mediji ponovo pišu o tome da bi Džeko mogao napustiti Rim iako je prije godinu dana jasno rekao da u Romi želi ostati do kraja ugovora. Mediji na Apeninima objavili su danas informaciju da bi na adresu Vučice u narednim danima mogla stići nova ponuda za Džeku koju će ovaj put teško odbiti.

Navodno, veliki interes za Džeku pokazao je kineski Shanghai SIPG koji neće štediti novac do dovede bh. napadača. Oni su spremni čak da uduplaju Džekinu platu koju ima u Romi i u slučaju da pojača kineski klub godišnje bi mogao zarađivati oko deset miliona eura.

Također, isti klub pokazao je interes i za Mesuta Ozila, ali su iz Arsenala dobili odgovor da njemački igrač ne želi napustiti klub jer sedmično inkasira 350.000 funti. Zbog toga su se čelnici Shanghaija okrenuli Edinu Džeki i sigurno neće tako lako odustati u pokušaju da ostvare ovaj transfer.

Još uvijek nije poznato koliko bi Shanghai SIPG ponudio za Džeku, a navodno špekuliše se o cifri od oko 20 miliona eura. Ipak, sigurno će im velika prepreka biti činjenica da je Džeko sretan u Rimu i da neće tako lako odlučiti da napusti glavni grad Italije.

Džeko izabran za najboljeg igrača Rome u 2018. godini

U redovnom glasanju kojeg Rome provodi na Twitteru Džeko je prema izboru navijača najbolji igrač ovog kluba i za 2018. godinu.

Bh. Dijamant je slavio sa 45 posto glasova, odnosno bio je ispred Kostasa Manolasa, Danielea De Rossija i Aleksandra Kolarova koji su osvojili 29, 18 i osam posto glasova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Rossi je osvojio nagradu za najbolju partiju u godini i to onu protiv Barcelone, dok je najbolji gol u 2018. godini postigao Cengiz Under protiv Udinesea.

Inače, treba napomenuti i to da je Džeko nagradu za najboljeg igrača Vučice osvojio i u 2017. godini.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Ne idi Džeko......Igrac kad ode u Kinu a ostavi hanumu "vamo", cudne stvari se desavaju :)
8 3
Heller
Nemoj u Kinu dok je Ogi u Evropi
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi