O Izraelu je rekao što nije smio - Dan nakon utakmice s Izraelcima saznao užasne vijesti

Vedat Muriqi u centru pažnje

O Izraelu je rekao što nije smio - Dan nakon utakmice s Izraelcima saznao užasne vijesti

Eldar Ganibegović

Vedat Muriqi, kapiten i najbolji strijelac reprezentacije Kosova, ovih dana je u centru pažnje. Prvo je skrenuo pažnju na sebe izjavom o izraelskoj policiji, a sada je sam saznao jako loše vijesti nakon utakmice s Izraelom. 

U zaostaloj utakmici 7. kola kvalifikacija za EURO, Kosovo je sinoć s 1:0 golom Rashice bilo bolje od Izraela. Ova balkanska selekcija tako je značajno umanjila šanse Izraela da direktno ode na EURO.

Iako je utakmica igrana van FIFA-inog termina, većina igrača odazvala se objema reprezentacijama. Među njima i kapiten Kosova i napadač Mallorce, Vedat Muriqi.

Dan prije utakmice ovaj fudbaler jasno i glasno je rekao da mu nije jasno šta izraelska policija radi na Kosovu. Skrenuo je veliku pažnju na sebe. 

"I Crna Gora i Rumunija su došle da igraju ovdje, nije bilo problema. Oni nemaju svoje policajce, dolaze da igraju fudbal, ne znam zašto nam smetaju ili zbog nečeg drugog, mislim da to nije pritisak za nas", rekao je Muriqi.

Oglasi

"Na našem aerodromu na Kosovu su izraelski policajci koji su specijalno došli da nas provjere. Mi idemo da igramo utakmicu, ne u rat", nastavio je, pa poentirao:

"Ovo je čudno, ovo se nikada ranije nije desilo. Ovo je fudbal, a ne rat. Iskreno, ovo je skandalozno! Šta oni uopšte rade kod nas?"

S obzirom na to da je FS Kosova izašao s vrlo čudnim saopštenjem i pokušao izmijeniti Muriqijeve riječi, jasno je da je kapiten Kosova rekao nešto što nije smio i/li trebao. 

Međutim, sinoć se Muriqi povrijedio, te je morao ranije napustiti teren. Danas je saznao stepen povrede i možemo reći da je saznao užasne vijesti.

Oglasi

Do sada je u karijeri zbog povrede najduže bio odsutan šest sedmica i to samo jednom, a sada će ponovo morati na toliko pauzu, objavili su kosovski mediji.

Kosovu je još ostalo gostovanje Švicarskoj 18. novembra i domaći duel protiv Bjelorusije tri dana kasnije, te će Muriqi propustiti te utakmice. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Vedat Muriqi je s 24 gola u 46 nastupa uvjerljivo najbolji strijelac u historiji Kosova. Niko osim njega nije postigao ni dvocifren broj pogodaka - Zeneli je najbliži s devet.

EURO u Njemačkoj gotovo pa sigurno bez Kosova

Nakon sinoćnje utakmice u grupi I Rumunija je prva sa 16 bodova, meč i bod manje ima Švicarska, a pet Izrael. Slijedi Kosovo s 10, Bjelorusija sa šest i Andora s dva boda. Treba dodati da Izrael i Švicarska imaju po utakmicu manje.

# BROJ UTAKMICA TIM GOL RAZLIKA BODOVI
1. 8 Rumunija 13:4 16
2. 7 Švicarska 20:8 15
3. 7 Izrael 7:8 11
4. 8 Kosovo 9:8 10
5. 8 Bjelorusija 7:14 6
6. 8 Andora 3:17 2

Top Komentari

Hanibal
Ne vidim da je ista rekao sto nije smio! Zar se ne smije reci istina! Zar se ne smije reci istina o specijalnom trtmanu teroristicke drzave koja ima prava iznad svih drugih. Zasto se jos ne pokrece tuzba za ratni zlocin u Gazi i drugim palestinskim teritorijama??
5 0
Zulfikar
Sprovodi se linč ovog insana radi istine koju je izrekao . Pravo pitanje bi trebalo glasidi po kojim kriterijama i osnovama se jedna azijska zemlja clanica UEFA?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi