Svjetski prvak je zbog čuvene filmske scene pristao na ludu opkladu, tu mu je bio kraj!

Slijedio je strast umjesto novca

Svjetski prvak je zbog čuvene filmske scene pristao na ludu opkladu, tu mu je bio kraj!

A. Čaušević

I svjetski prvaci ma koliko bili popularni imaju svoje želje da upoznaju neke ličnsoti. Tako je jedan fudbaler silno želio upoznati Sharon Stone da je karijeru stavio na kocku i sve je upropstio. 

Biti izabran u idealni tim Svjetskog prvenstva je san svakog fudbalera. Uz osvajanje titule praktično su otvorena vrata svih klubova svijeta. To je bio slučaj i sa glavnim protagonistom priče o jednom od najčudnijih transfera u historiji.

Na Mudnijalu nije trebao ni igrati. Selektor ga nije pozvao. Ali iznenade brojne povrede se učinile da dobije poziv i ostvari ispunjenje dječačkog sna.

Marcio Roberto dos Santos je 1994. godine sa Brazilcom postao prvak svijeta. I to baš u vrijeme kada je čuvena scena iz filma Sirove strasti kada Sharon Stone pokaže međunožje osvojala svijet.

Kao i mnogi muškarci tada je 25-godišnji Santos je bio zaluđen američkom glumicom da je imao silnu želju da je upozna ili eventualno večera s njom.

Dok je trajao Mundijal bio je član Bordeauxa, ali sedam nastupa u SAD-u i jedan gol protiv Kameruna su mu učinili da ga žele mnogo bogatiji klubovi od francuskog prvoligaša.

Oglasi

Imao je na stolu unosnu ponudu Tottenhama, daleko bolju od one koja mu je nudila Fiorentina, ali tadašnji predsjednik Viola, Vittorio Cecchi Gori. je imao posebnog asa u rukavu.

Fiorentina je tada stvarala izuzetno moćan tim, sa Batisutom i Rui Costom u timu. Lillian Thuram je rekao "ne" Violama, pa je Marcio morao biti angažovan pod svaku cijenu.

Santos se u Fiorentini zadržao samo sezonu

Kada je Brazilac saznao da je Cecchi filmski režiser postavio mu je samo jedno pitanje: "Postoji li mogućnost da se upoznam sa Sharon Stone, ona me izluđuje".

Italijan mu je tada predložio opkladu: "Ako postigneš sedam golova, izaći ćeš s njom." Transfer je tada završen i pala je opklada.

Kada je došao u Firencu Marcio je bio prepun samopouzdanja, međutim stvari na terenu nisu išle kako treba. Uspio je postići dva gola i nakon samo jedne sezone nastupio je stadion Artemio Franchi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odlazak iz Fiorentine je i značio kraj njegove vrhunske karijere. Otišao je u Ajax gdje ga je Van Gaal odmah prekrižio pa su uslijedila lutanja po Brazilu, Kini i Boliviji.

Marcio, najbolji defanzivac Mundijala 1994. godine je na svom vrhuncu izabrao strast ispred novca. Vrijeme je pokazalo da je napravio ogromnu grešku.

Top Komentari

51826291919188923
Kakva hakučina ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije