Sheffield United pobjedom protiv Brightona ušao u historijske knjige Premier lige
Foto: EPA

Oštrice igraju sjajno

Sheffield United pobjedom protiv Brightona ušao u historijske knjige Premier lige

S. Bošković

Sheffield United ove sezone igra sjajno u Premier ligi.

Oštrice se nakon 18 odigranih mečeva nalaze na fantastičnom petom mjestu, poziciji gdje ih prije početka sezone niko nije vidio.

Fudbaleri Chrisa Wildera iz kola u kolu oduševljavaju sve ljubitelja fudbala, a današnjom pobjedom protiv Brightona u gostima su ušli i u historiju Premier lige.

Naime, oni su postali prvi novopromovirani tim u viši rang koji od sezone 1947/1948 ostao neporažen u prvih devet gostujućih ligaških utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Siguran podatak koji će se dugo pamtiti, a ostaje za vidjeti kako će Sheffield igrati naredne sezone, s obzirom na to da su ove sezone već veoma blizu ispunjenja prvobitnog cilja, odnosno ostanka u elitnom rangu fudbalu u Engleskoj.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi