Newcastle spasio čast domaćina u 18. kolu Premiershipa, Bešić igrao osam minuta

Odigrano pet mečeva od 16.00 sati

Newcastle spasio čast domaćina u 18. kolu Premiershipa, Bešić igrao osam minuta

Fudbaleri Newcastle Uniteda spasili su čast domaćih ekipa u susretima 18. kola Premiershipa koji su počeli od 16.00 sati jer su pobijedili Crystal Palace sa 1:0. 

Jedini gol na susretu koji je donio tri boda Svrakama postigao je Almiron u 83. minuti. Newcastle se tom pobjedom probio na 9. poziciju sa 25 bodova, dok je Palace ostao tri mjesta ispod sa dva boda manje.

U ostalim mečevima koji su počeli od 16.00 sati sve pobjede upisali su gosti. Tako je Southampton uz novu sjajnu partiju Dannyja Ingsa slavio kod Aston Ville sa 3:1, Burnley kod Bournemoutha sa 1:0, Sheffield istim rezultatom kod Brightona i Wolves kod Norwicha sa 2:1.

U ovom kolu je novi nastup upisao bh. reprezentativac Muhamed Bešić koji je odigrao osam minuta u gostujućoj pobjedi Sheffilda kod Brightona.

Treba reći i to da nas do kraja dana očekuje još jedan meč i to onaj između Manchester Cityja i Leicestera. Taj susret, koji će biti jako bitan u brobi za drugo mjesto, počinje od 18.30 sati.

Meč West Ham United - Liverpool je odgođen jer Redsi od 18.30 sati igraju finale Svjetskog klupskog prvenstva protiv Flamenga.

Premiership, 18. kolo:

Newcastle - Crystal Palace 1:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aston Villa - Southampton 1:3

Brighton - Sheffield 0:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi