Optimizam pred duel protiv Zrinjskog: "Mislim da naš kvalitet neće doći pod upitnik"
FOTO: A. Čaušević

Tomas se obratio na press konferenciji

Optimizam pred duel protiv Zrinjskog: "Mislim da naš kvalitet neće doći pod upitnik"

H. Zilić

U utorak 12. jula od 19 sati igra se revanš duel prvog pretkola Lige prvaka između Sheriffa i Zrinjskog.

Prvi meč u Mostaru završen je rezultatom 0:0 tako da sutra možemo očekivati zanimljiv duel, koji je na današnjoj press konferenciji najavio trener modlavskog prvaka, Stjepan Tomas.

"Mi smo u procesu formiranja nove ekipe. Pridružili su nam se i neki novi igrači. Rekao sam momcima da sutra izađemo samo jako i sigurni u sebe i da neće biti problema", rekao je Tomas i dodao:

"Neki mlađi igrači će dobiti šansu tako da će biti promjena u ekipi u odnosu na duel u Bosni i Hercegovini."

Gol u gostima ne igra više ulogu, toga su svjesni i u moldavskom prvaku.

"UEFA je ukinula pravilo gola u gostima, takom da remi sutra donosi produžetke ili penale. Spremali smo se i za taj mogući rasplet, šta god bude sutra spremni smo i vjerujem u svoju ekipu."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tomas nije želio otkriti taktiku za sutrašnju utakmicu.

"Moja fudbalska filozofija je da uvijek vršim pritisak na protviničku ekipu. Radili smo veoma naporno protekle dvije sedmice. Utakmica koja se igra sutra bit će puno drugačija od one koju smo igrali prošle sedmice. Moramo biti skoncetrisani maksimalno i mislim da onda naš kvalitet neće doći pod upitnik."

Top Komentari

bk123
Imamo i mi pravo nadati se i vjerovati.
6 1
Realist
Jbt imaju 15 crnaca u ekipi, kakvu drugu fičozofiju moze imat nego na trku
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi