Jakirović nakon Sheriffa: Šanse su 50-50, ja ću za svoju momčad uvijek reći da je bolja

Trener Zrinjskog

Jakirović nakon Sheriffa: Šanse su 50-50, ja ću za svoju momčad uvijek reći da je bolja

E. Ganibegović

Zrinjski je večeras u Mostaru u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka remizirao s moldavskim prvakom Sheriffom 0:0.

Nakon utakmice medijima se na press konferenciji obratio trener prvaka Bosne i Hercegovine, Sergej Jakirović.

"Igra čvrsta, oprezna, strpljiva. Nismo napravili puno u fazi napada mi, a ni oni. Možda mi na početku Ćorluka-Bilbija ona akcija. Nisu nam ništa ni dali, nismo ni mi njima. Ne znam šta bih više rekao. Puno više informacija sad imamo nakon ove utakmice, nije nam se bilo lako pripremati, ali eto uspjeli smo uz pomoć ove publike. Imamo aktivan rezultat", rekao je Jakirović pa nastavio:

"Ja ću uvijek reći za svoju ekipu da je bolja. Znam šta moja momčad može. Smatram da smo trebali biti hrabriji na protivničkoj polovini. Da smo neke odluke krivo donosili u odnosu na situaciju na terenu gdje smo možda radili tehničke greške. Sheriff je dobra momčad. Brza, agilna, njihov igrač izađe, moraš krajnji napor napraviti da bi uzeo loptu. 50-50 su šanse, možemo bolje odigrati od ovoga, ja se nadam. Imamo cijelu sedmicu da se pripremimo".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mi smo išli na pobjedu večeras. Moja momčad ne igra da ne primi gol, nego da zabije gol. Tako ćemo se postaviti i za sedam dana. Možda će biti teže jer će Sheriff dobiti sedam dana da podigne kondiciju, da se više uigraju. Mi ćemo tražiti svoju šansu. Imamo aktivan rezultat", rekao je, između ostalog, Jakirović.

Revanš meč igra se za šest dana u Kišinjevu. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Bravo trena.... vjerujemo u prolaz nakon večeras a ako se i ne desi nema veze...ima popravni u konferencijskoj
9 3
plemic
dragi profesore, ovo ti je najlošije izdanje od dolaska u mostar.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi