Legendarni Shevchenko dobio otkaz - Katastrofalni rezultati su bili nepodnošljivi
Foto - EPA

Nakon dva mjeseca napušta Genou

Legendarni Shevchenko dobio otkaz - Katastrofalni rezultati su bili nepodnošljivi

M. Šljivak

Legendarni Andriy Shevchenko više nije trener Genoe.

Italijanski tim saopštio je danas kako je raskinuta saradnja sa 45-godišnjim trenerom i to nakon samo 11 utakmica na klupi ovog tima.

"Želimo saopštiti kako je trener Andriy Shevchenko razriješen dužnosti. Zahvaljujemo na angažmanu njemu i njegovoj ekipi na radu".

Shevchenko je Genou preuzeo u novembru 2021. godine. Međutim, ni njegov dolazak nije donio ništa novo timu s Luigi Ferrarisa i nastavljena je očajna igra.

Kao trener u Seriji A legendarni Ukrajinac je osvojio samo tri boda iz devet utakmica. Tri puta je igrao neriješeno i šest utakmica je izgubio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jedini trijumf zabilježio je u italijanskom Kupu protiv Salernitane i poprilično na neslavan način odlazi s klupe ovog tima.

Za privremenog trenera Genoe imenovan je Abdoulay Konko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi