Na Balkanu opet divljačke scene: Brutalan doček, kamenje, tuča, prekidi i "beskonačna" utakmica

Bilo je svega

Na Balkanu opet divljačke scene: Brutalan doček, kamenje, tuča, prekidi i "beskonačna" utakmica

A. Čaušević
Teme:

S Balkana stižu nove užasne scene koje prijete da obiđu fudbalski svijet.

U Tetovu se igrao derbi makedonskog fudbala između domaće Shkendije i gostujućeg Shkupija koji je ranije postao prvak.

Već uoči početka utakmice gostujuće ekipa je imala brutalan doček. Kada su stigli na stadion napadnuti su bakljama i raznoraznim predmetima. 

Na terenu fudbal užasan i daleko da je utakmica opravdala epitet derbija pošto je završeno sa najnepopularnijih 0:0.

Daleko od toga da nije bilo tenzija i uzbuđenja. Na zagrijavanju prije drugog poluvremena kamenom je pogođen Ardit Iljasi, fudbaler Shkupija zbog čega je kasnilo drugo poluvrijeme.

Kada je krenuo nastavak onda je stradao pomoćni sudija Peterski koji pogođen kamenom u glavu te mu se morala ukazati pomoć.

Prilikom tog prekida došlo je do tuče između igrač dva tima. Sve je trajalo nekoliko minuta, a nakon dogovora odlučeno je da se utakmica nastavi.

No description available.

Tu nije bio kraj incidentima pošto je finalni obračun ostavljen za kraj kada je došlo do nove tuče pa je utakmica trajala do "beskonačnosti" pošto se igralo 15 minuta sudijske nadoknade.

Na kraju su mreže mirovale, a sudija Stavrev je pokazao devet žutih kartona, a za svjetsko čudo nije bilo niti jednog crvenog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi