Signal koji je Bayern čekao? Leipzig drastično snizio Upamecanovu cijenu

Štoper za kojeg se interesuje "pola" Evrope

Signal koji je Bayern čekao? Leipzig drastično snizio Upamecanovu cijenu

Leipzig je napravio sjajan posao kada je 2017. godine iz svog bratskog kluba Salzburga doveo talentovanog defanzivca Dayota Upamecana.

21-godišnji štoper je ove sezone briljirao u dresu Leipziga, u Bundesligi i Ligi prvaka, i, očekivano, privuako interes brojnih velikana.

Nema ko se nije u posljednje vrijeme povezivao sa Upamecanom, od Arsenala, Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Barcelone, Reala, pa do Bayerna.

Navodno je upravo Bayern najbliži angažovanju mladog reprezentativca Francuske, ali je za Bavarce do sada problem pravila cijena.

Čini se da je kriza izazvana pandemijom novog koronavirusa (pa samim time i suspenzijom takmičenja) učinila svoje s obzirom da Bild tvrdi da je Leipzig drastično snizio Upamecanovu cijenu.

Umjesto blizu 60 miliona eura koliko je Leipzig do sada tražio za Upamecana, Francuz može ići za oko 40 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Možda je ovo signal Bayernu da što prije krene u realizaciju transfera?

Inače, nedavno su se pojavile informacije da je Leipzig uspio dogovoriti da se Upamecanov ugovor produži za još jednu sezonu, do 2022. godine. Bilo bi za očekivati da bi Upamecanova cijena mogla samo ostati ista ili rasti ako je produženje saradnje već dogovoreno, ali Bild tvrdi da je ona pala...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Dovedite ga vise. Za ovu cijenu se ovakav se igrac ne ispusta
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi