Sigurno napušta Juventus: Mario Mandžukić sutra na ljekarskim pregledima

U igri su dva katarska kluba

Sigurno napušta Juventus: Mario Mandžukić sutra na ljekarskim pregledima

E. Čaušević

Hrvatski napadač Mario Mandžukić u narednim danima će gotovo sigurno napustiti Juventus.

Nakon što je Gonzalo Higuain ostao u Juventusu postalo je jasno da je sada Mandžukić višak u ekipi. Hrvatski igrač sigurno neće imati minutažu kao prethodnih sezona i odlučio je da sreću pronađe u nekom drugom klubu.

Italijanski mediji jučer su objavili da će njegova naredna destinacija biti Katar i da će transfer biti ozvaničen u narednim danima. Mandžukić se prvo povezivao s prelaskom u Al-Gharafu, ali je rivalski tim iz Dohe Al-Rayyan poslao nešto bolju ponudu.

La Gazzetta dello Sport prenosi da će se čelnici oba katarska kluba danas sastati s Mandžukićevim predstavnicima, a već sutra bi hrvatski napadač trebao doći na ljekarske preglede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Al-Gharafa nudi Mandžukiću trogodišnji ugovor i sedam miliona eura, dok je Al-Rayyan ponudio nešto bolju platu ovom 33-godišnjem napadaču. Juventus bi od prodaje iskusnog napadača trebao zaraditi oko deset miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi