Silno je želio da radi, pa je pristao na sve: Nema novca za pojačanja, ali je dobio veliko obećanje
(Foto: EPA)

Mourinho neće dovoditi nove igrače

Silno je želio da radi, pa je pristao na sve: Nema novca za pojačanja, ali je dobio veliko obećanje

Midhat Šljivak

Jose Mourinho preuzeo je jučer ekipu Tottenhama.

Nakon gotovo godinu dana pauze Posebni se vratio trenerskom poslu, a u londonskom timu je zamijenio Mauricija Pochettina, koji je otpušten nakon pet godina u klubu.

Međutim, iako su pojedini engleski mediji već sastavili listu igrača koje Mourinho navodno želi dovesti već u januaru, od toga neće biti ništa.

Prvi čovjek Spursa Daniel Levy, je prema navodima Guardina, saopštio Mourinhu još na pregovorima kako neće imati novca za nove igrače u januaru.

Tako će portugalski stručnjak morati da radi sa ekipom koju posjeduje. Velikih potpisa neće biti, ali očigledno da to Posebnom ne smeta, jer je poprilično lako pristao na novi posao.

Jedini zahtjev kojeg je imao prema Levyju je da nikako ne smije prodati Harryja Kanea i to mu je prvi čovjek kluba i obećao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho je, podsjetimo, potpisao ugovor na tri i po godine sa Tottenhamom, a godišnja plata mu je 15 miliona funti.

Debi na klupi Pijetlova Jose će imati u subotu protiv ekipe West Hama.

Top Komentari

Adnanos
Licno mi je ovaj covjek drag mada ga dosta ljudi nevole. Ali karijera mu je u padu i ovo mu je zadnja sansa. Nista nije mijenjo godinama i drugi su ga skontali. Fudbal se mijenja a njegov stil isti. Mozda mu je ovaj dugi odmor odgovarao pa se nesto naucio prateci to sve kao posmatrac, to ce mo tek vidjeti u narednom periodu. Sto se tice novca on zna kako zaradit i u tome je najbolji. Sto se tice kupovine novi igraca - to mu i ne treba. Dobar trener zna iskoristit ono sto ima a tim koji je igrao finale LP nebi trebao nista puno mijenjat. Bit ce interesantno vidjeti hoce li ikoristiti zadnju sansu ili ce put Kine da jos koji dinar zaradi pa ode u penziju mladic.
5 0
epa
na kraju sezone mourinho otjeran iz Tottenhama sa 60 milona u dzepu, i Levyj trazi novog trenera...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi