Silva voljan saslušati Fiorentinu

Brazilac uskoro napušta PSG

Silva voljan saslušati Fiorentinu

Thiago Silva će ovo ljeta, nakon što mu istekne ugovor sa PSG-om, napustiti Park prinčeva, nakon tačno osam godina u redovima "Svetaca".

Iako će u septembru kapiten PSG-a napuniti 36 godina, još uvijek ima itekako zainteresovanih za njegove usluge.

Već se špekulisalo o interesu Milana, Arsenala i Evertona, a u zadnje vrijeme italijanski transfer guru Gianluca Di Marzio piše o mogućnosti da Brazilac zaigra za Fiorentinu.

Prema njegovim riječima, Fiorentina je već otvorila pregovore sa iskusnim štoperom.

Navodno je Silva dao do znanja Fiorentini da je voljan razmotriti njenu ponudu, jer želi još igrati u Evropi.

Kada su engleski klubovi u pitanju, vjeruje se da je najozbiljnije "zagrizao" Everton i da trener Ancelotti želi ponovo sarađivati sa Silvom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno je Everton Silvi spreman ponuditi dvogodišnji ugovor.

Ukoliko pak Silva na kraju prihvati ponudu Fiorentine, njegov potpis će značiti i povratak u Italiju i Seriju A s obziroom da je od 2009. do 2012. godine nosio dres Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi