Mari ispričao užasne detalje: "Dijete mi je bilo u kolicima, a onda sam osjetio oštar udarac"

Gledao jednu osobu kako umire tokom napada

Mari ispričao užasne detalje: "Dijete mi je bilo u kolicima, a onda sam osjetio oštar udarac"

Samir Mlaćo
Nogometaš Arsenala na posudbi u Monzi Pablo Mari osjeća se dobro nakon što je sinoć napadnut u jednom šoping centru u Italiji.

Mari je bio na meti 46-godišnjeg Italijana koji je brzo uhapšen, a treba dodati da je jedna osoba preminula nakon napada.

Navedena osoba je u gužvi izvadila nož i počela napadati ljude. Mari je dobro prošao, no brzo je prebačen helikopterom u bolnicu gdje je utvrđeno da nema težih povreda. Sada se i oglasio te dao kratku izjavu za Gazzetu dello Sport.

"Imao sam sreće. Vidio sam ženu ispred mene kako umire, a to sam mogao biti ja. Vodio sam svoje dijete u kolicima, a onda osjetio oštar udarac u leđa. Okrenuo sam se i vidio čovjeka kako ispred mene ubada drugu osobu u vrat. Sada sam dobro, već u ponedjeljak ću biti na terenu“, rekao je Mari.

Mari je ubodnu ranu imao ispod pluća te je zaista imao mnogo sreće.

Ipak, delegaciju Monze je dočekao nasmijan u bolnici te tako potvrdio da se osjeća dobro.

Oglasi

Treba istaći da je nakon napada preminula 30-godišnja blagajnica kojoj su se doktori borili za život, no nisu u tome uspjeli.

"Sad kad smo daleko mirnije smo, ali smo bile jako prestravljene, nismo shvaćale šta se događa, vidjele smo ljude kako bježe u suzama”, kazala je djevojka koja je bila u trgovačkom centra u trenucima napada.

Sky Italy tvrdi da policija isključuje mogućnost terorističkog napada, te navode da je napadač ranije imao psihičkih problema. Ne tako davno je bio hospitaliziran u bolnici jer je udario sam sebe u glavu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

29-godišnji Mari je španski internacionalac koji je ove sezone na osam nastupa u Seriji A postigao jedan gol. U njegovom ugovoru stoji da će Monza morati da otkupi ugovor od Arsenala ukoliko izbori ostanak u Seriji A.

Sinoć su iz Arsenala poželjeli što brži oporavak Mariju te naveli da su im potvrđene informacije da se ne radi o ozbiljnijim povredama.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi