Atletico Madrid nudi novi ugovor Simeoneu
FOTO - EPA

Počeli pregovori

Atletico Madrid nudi novi ugovor Simeoneu

A. Beganović

Argentinski stručnjak Diego Simeone mogao bi uskoro potpisati novi ugovor sa Atletico Madridom.

Iako ga važeći ugovor za Atletico veže do 2022. godine, prema pisanju inostranih medija, zainteresirane strane su počele pregovore oko potpisivanja novog.

Navodno su čelnici madridskog kluba insistirali na pregovorima, a Simeoneu su ponudili novi ugovor koji bi ga za Atletico vezao do ljeta 2024. godine.

U Atleticu su oduševljeni Simeonovim radom i upravo su inicirali ove pregovore prije kraja sezone kako bi mu pokazali da na njega ozbiljno računaju bez obzira osvojio ili ne titulu prvaka Španije u ovoj sezoni.

Finansijski detalji Atleticove ponude nisu poznati, no izvori bliski klubu tvrde da to neće predstavljati problem i da će dogovor biti postignut.

Simeone je u Atletico Madrid stigao krajem 2011. godine i to iz argentinskog Racinga. U karijeri je vodio još Cataniju, San Lorenzo, River Plate i Estudiantes.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa Atleticom je osvojio špansko prvenstvo 2014. godine, Kup kralja godinu ranije, dva trofeja u Evropa ligi, te dva u UEFA Super kupu.

Kolo prije kraja aktuelne sezone Jorgandžije se nalaze na prvom mjestu tabele sa dva boda više od Reala i ukoliko u posljednjem kolu savladaju Valladolid sigurno će osvojiti naslov prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije