Simeone se ponovo ne želi rukovati s Kloppom, šta Nijemac na to kaže?

Argentinac nema takav običaj

Simeone se ponovo ne želi rukovati s Kloppom, šta Nijemac na to kaže?

E. Škorić

Trener Atletico Madrida Diego Simeone spreman je ponovo da ne pruži ruku svom kolegu Jurgenu Kloppu kada se završi meč Liverpoola i Atletica.

Jedan od interesantnijih mečeva grupne faze Lige prvaka u srijedu odigrat će se na Anfieldu između Liverpoola i Atletica. Prethodno su ova dva meča odigrali 2:3 u Madridu i Redsi su naravno opet favoriti.

Spomenuti meč u Madridu ostaje upamćen i po tome što je Simeone izbjegao pozdrav sa Kloppom, pa je odmah na kraju meča odjurio u svlačionicu, a čini se kako nema namjeru da se pozdravi ni sutra.

"Ne volim pozdravljanja nakon meča zato što uvijek postoje emocije dvije strane i dva različita emotivna stanja. Znam da je u Engleskoj to svakodnevnica, ali ja ne dijelim to viđenje i ne želim lažno rukovanje zarad protokola", naveo je Simeone.

Dodao je da jako cijeni Kloppa i kao čovjeka i kao trenera, ali da jednostavno nema običaj da se rukuje sa protivničkim trenerima i da im čestita eventualno na pobjedi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Klopp je takođe hvalio Simeonea, rekavši da je Argentinac izuzetan i strastven trener te da nije znao kako ovaj nema taj običaj rukovanaj.

"Da sam znao, ne bih ni tražio da se rukujemo prošli put", rekao je Nijemac.

Top Komentari

struja
Ma karakter,nista novo ...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi