Simeone o fudbalu koji preferira: Ključ je u odbrani

Bio je jasan

Simeone o fudbalu koji preferira: Ključ je u odbrani

S. Mlaćo

Diego Simeone jasno je govorio o tome zašto forsira svoj defanzivni stil igre.

Istakao je da je odbrana veoma važna u modernom nogometu, no dodao da je favorizovao napadače u svojim prvim godinama na klupi Atletico Madrida.

"Igrali su Turan, Falcao, Adrian... Juan Fran je bio jedno krilo, drugo Filipe, koji je više napadač. A svi pričaju da smo igrali defanzivno", kaže Simeone.

Fokusirao se na sadašnji stil igre Jorgandžija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zašto igramo defanzivno? Postoje bolji fudbaleri, ali oni se najslabije brane. Postoje slabiji timovi koji se brane, a oni koji se bolje brane na kraju pobjede. Ključ je u odbrani, jer u najboljim timovima na svijetu imate dobre napadače. Problem nastaje kako se brani", jasan je karizmatični stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti