Simeone o Modriću i Zlatnoj lopti: Ne nasmijavajte me, znate već kako to ide...

Atleticov trener bez dlake na jeziku

Simeone o Modriću i Zlatnoj lopti: Ne nasmijavajte me, znate već kako to ide...

Trener Atletico Madrida Diego Simeone javno je izrazio svoje mišljenje da su fudbaleri koji dolaze iz Real Madrida privilegovani kada se dodjeljuju individualne nagrade na kraju godine.

Simeone se nadao da će njegov napadač Griezmann dobiti Zlatnu loptu za 2018. godinu, ali ona je ipak pripala Modriću što je potvrdilo njegovu teoriju, koja ne mora biti tačna.

"Igrati u Atletico Madridu otežava dolazak do nagrada, jer smo kroz historiju uvijek morali duplo više raditi kako bismo se približili nekim važnijim klubovima od našeg. Griezmann je startao sa teže pozicije od Modrića", započeo je Simeone, te nastavio:

"Kada je Griezmann u pitanju, na njegovom mjestu bih bio sretan. Osvojio je Svjetsko prvenstvo što je jako teško napraviti. Čestitam Modriću, definitivno je imao veliku sezonu, ali su za mene najbolji bili Varane i Griezmann".

Courtois odjednom najbolji, otkako je u Realu...

Novinari su Simeonea upitali da li smatra da se Atleticovi fudbaleri cijene premalo, na šta je imao spreman i interesantan odgovor.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nemojte me nasmijavati, želite da kažem ono što već znate. Courtois ode u Real Madrid i odjednom postane najbolji golman na svijetu, a kada je bio kod nas, tu nagradu je dobio Keylor Navas. Ima tu nekih stvari koje nemaju smisla".

"U ovom svijetu fudbala moraš znati gdje si i šta te čeka. Onda je lakše živjeti", misao je s kojom je Simeone završio svoje zanimljivo izlaganje na temu Zlatne lopte.

Top Komentari

Ibro
100% se slazem i Hazard je bolji od Modrica i De Bruine
43 20
mesut10
Pojasnio...
41 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi