Skandal u najavi? Novinar tvrdi da su mu glasovi promijenjeni
France Football je objavio da je Liburd na prvo mjesto stavio Antoinea Griezmanna, potom Mohameda Salaha, Cristiana Ronalda, Luku Modrića i Lea Messija, ali...

Prvi koji se požalio

Skandal u najavi? Novinar tvrdi da su mu glasovi promijenjeni

U izboru France Footballa za Zlatnu loptu 2018. godine glasalo je 180 novinara, a dan nakon proglašenja pobjednika stiže i prva priča koja dovodi u blagu sumnju regularnost ovog takmičenja.

Glavni akter priče kojom se uveliko zanimaju inostrani mediji je Lasana Liburd, novinar iz Trinidada i Tobaga, koji se oglasio na Twitteru rekavši da je njegov glasački listić pogrešno upisan.

France Football je objavio da je Liburd na prvo mjesto stavio Antoinea Griezmanna, potom Mohameda Salaha, Cristiana Ronalda, Luku Modrića i Lea Messija.

Međutim, on tvrdi da je redoslijed trebao biti obrnut i da je glasao za Messija ispred Modrića, Ronalda, Salaha i Griezmanna.

Za sada je Liburd jedini od 180 novinara koji se požalio da su njegovi glasovi pogrešno upisani, a ostaje da se vidi hoće li se u toku dana oglasiti još neki.

Inače, novinar iz Trinidada i Tobaga je dodao i da ima snimak koji potvrđuje da je glasao redoslijedom koji je naveo na svom Twitteru.

Top Komentari

Alkma
Jevrejski lobi cuda cini dzaba se bunite trazili ste gledaj te
11 11
izvoristine
Jevrejski uz potporu Engleza. To znamo svi da Jevreji trenutno vladaju najvaznijim stvarima ovoga svijeta.
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti