Roma dovodi veliko pojačanje iz Atletica?

Džeko bi mogao dobiti sjajnog saigrača

Roma dovodi veliko pojačanje iz Atletica?

Španski mediji donose vijest da bi Roma u januarskom prelaznom roku mogla dovesti pojačanje iz Atletico Madrida.

Na meti Rimljana nalazi se Juanfran, iskusni 32-godišnji desni bek kojem ugovor sa Atletico Madridom važi do kraja sezone.

Pošto Juanfran još uvijek nije potpisao novi ugovor, a male su šanse da se to i dogodi, velika je vjerovatnoća da će iskusni fudbaler već u januaru promijeniti sredinu.

Juanfran ove sezone ne igra toliko bitnu ulogu kao u prethodnim, a do sada je nastupio na tek osam utakmica u La Ligi i tri u Ligi prvaka. Istina, jedno vrijeme je bio i povrijeđen.

Bivši španski reprezentativac već sedam godina boravi u Atleticu u koji je stigao iz Osasune, a prethodno je bio član Real Madrida i Espanyola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom na broj odigranih utakmica za Atletico (307), Juanfran se može svrstati u legende kluba s kojim je dva puta igrao u finalu Lige prvaka i osvojio jednu titulu prvaka Španije.

Juanfran više nije u prvim planovima Simeonea, dok bi se u Romi za mjesto u ekipi borio sa Florenzijem, a u narednim danima bi trebalo biti jasnije koliko ima istine u ovim špekulacijama.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi