Simeone se "odvalio" smijati kada je govorio o zamjeni Griezmanna

Kako ga pronaći?

Simeone se "odvalio" smijati kada je govorio o zamjeni Griezmanna

E. Škorić

Francuski napadač Antoine Griezmann je donio odluku da napusti Atletico Madrid ovog ljeta i to će sasvim sigurno da bude veliki gubitak za momčad Diega Simeonea.

Griezmann je prije nekoliko dana saopštio vijest, a još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru, mada su mnogi uvjereni da se radi o Barceloni.

S druge strane, Simeone zna da će biti jako teško nadomjestiti gubitak Griezmanna, a na pitanje ko bi bio idealna zamjena za Griezmanna, doslovno se počeo smijati.

"Ko bi mogao biti idealna zamjena za Antoinea? Neko ko može dobro da pokrije tri četvrtine terena i daje 20 golova godišnje, a uz to je jeftin", uz smijeh je odgovorio Simeone.

"Mislim da je jako teško pronaći pravu zamjenu za Griezmanna", dodao je Simeone.

Griezmannu se nadaju i u Parizu, barem navijači, dok je trener Thomas Tuchel isključio tu opciju.

"Griezmann može igrati u bilo kojem timu na svijetu. Svakom treneru bi bilo zadovoljstvo da ga ima u ekipi, ali trenutno to nije realna opcija. Tražimo igrače sa određenim profilima, oni moraju biti realni. Trebaju nam defanzivni i počet ćemo od toga", rekao je njemački trener.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako mu je vjerovati, onda je jasno da u igri za potpis Griezmanna ostaju samo Barca i City, ali mnogi smatraju da su tu stvari već riješene, odnosno da će on vrlo brzo i zvanično postati novi igrač Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi