Simeone se sprema za nastavak sezone: Zadnjeg veznog probao na špicu

Uskoro se nastavlja La Liga

Simeone se sprema za nastavak sezone: Zadnjeg veznog probao na špicu

Sezona španske La Lige će se zvanično nastaviti u četvrtak i to velikim derbijem Sevilje. Na Ramon Sanchez Pizjuanu će, naime, u okviru 28. kola snage odmjeriti Sevilla i Betis.

Atletico Madrid će pak na zvanični povratak na teren pričekati nedjelju kada gostuje na San Mamesu kod Athletic Bilbaa.

Trener Jorgandžija Diego Simeone je danas, nakon par slobodnih dana za igrače, počeo pripremati ekipu za duel na Sam Mamesu, a španski mediji pišu da su na treningu nedostajali Vrsaljko i Correa.

Sa ekipom je trenirao i Joao Felix, ali mladi Portugalac neće biti na raspolaganju Simeoneu za meč sa Athleticom jer će morati odraditi suspenziju zbog žutih kartona.

AS piše da je Simeone probavao neke novitete, pa je tako uz uvođenje Carrasca u ekipu, na lijevo krilo, probao i Marcosa Llorentea u vrhu napada zajedno sa Diegom Costom (4-4-2).

Marcos Llorente je primarno zadnji vezni, ali je u nekoliko navrata pokazao da ne nemilosrdan pred protivničkim golom (dva gola Liverpoolu u revanš meču osmine finala LP), pa Simeone želi vidjeti kako mu leži pozicija u špicu napada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Biće zanimljivo vidjeti da li će Simeone nastaviti "forsirati" Llorentea u napadu i da li će tamo 25-godišnji Španac i igrati u meču sa Athleticom.

Simeoneov tim je blagi favorit na San Mamesu, pa kladionica MOZZART na pobjedu Atletica nudi kvotu 2.30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Ahtletic Bilbaa i Atletico Madrida!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.