Simeone u januaru rješava probleme u napadu: Četiri sjajna napadača na meti trenera Atletica
Simeone je svjestan da mora pod hitno dovesti nekog napadača

Tim iz Madrida ove sezone ima velikih problema sa postizanjem golova

Simeone u januaru rješava probleme u napadu: Četiri sjajna napadača na meti trenera Atletica

S. Pašalić

Atletico Madrid je u nedjelju poražen na svom terenu od Barcelone sa 1:0 u derbiju 15. kola La Lige.

Igrači domaćeg tima su se ispromašivali u prvom poluvremenu, a na kraju su još jednu utakmicu završili bez postignutog gola.

Tim Diega Simeonea ima ogromnih problema u napadu ove sezone i u 15 utakmica je postigao samo 16 golova, pa Argentinac želi u januaru dovesti neka pojačanja.

Alvaro Morata je imao sjajnu seriju od nekoliko utakmica u kojima je postigao gol, ali sada već četiri posljednje utakmice nije uspio pronaći put do mreže.

Diego Costa posljednje tri utakmice nije igrao zbog povrede, a Joao Felix je zbog toga u meču protiv Barcelone pravio društvo Morati u napadu.

Španski AS piše da su sada četiri napadača na meti Simeonea za zimski prelazni rok.

Prvi je Rodrigo iz Valencije koji je i ovog ljeta bio na meti Atletica, ali na kraju nije stigao u Madrid jer je njegov transfer ovisio o odlasku Angela Corree u Milan, a to se na kraju nije desilo.

Edinson Cavani iz PSG-a je drugi na listi. Urugvajcu ističe ugovor na ljeto pa bi klub iz Pariza mogao da ga proda u januaru kako bi nešto i zaradio, a i Cavani ne bi imao ništa protiv da napusti francuski klub s obzirom da je nakon dolaska Icardija izgubio mjesto u prvoj postavi.

Još dva igrača koji su zanimljivi Simeoneu igraju u Seriji A, a radi se o Krzysztofu Piateku iz Milana i Andrei Belottiju iz Torina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi