Simeone uoči uzvratne utakmice: Nema favorita, a Juventus nije samo Cristiano Ronaldo
Simeone će u uzvratnoj utakmici biti bez nekoliko bitnih igrača

Atletico stiže s dva gola prednosti, ali je Simeone oprezan

Simeone uoči uzvratne utakmice: Nema favorita, a Juventus nije samo Cristiano Ronaldo

S. Pašalić

Juventus će u utorak u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka dočekati Atletico Madrid i pokušati stići prednost španskog kluba iz prvog meča kada je slavio 2:0 na svom terenu.

Diego Simeone je potvrdio da će Diego Godin krenuti za Atletico Madrid i upozorio da Juventus nije samo Cristiano Ronaldo te da je teško govoriti o favoritima čak i nakon prve pobjede od 2:0.

"Mislim da kad god je nokaut faza između dva tako važna kluba, oba trenera ga tretiraju kao dvije polovice jednog meča", rekao je trener Atletico Madrida na press konferenciji pred meč u Torinu.

"Prva utakmica je samo jedan dio, druga utakmica je drugi. Svi se pokušavaju pripremiti i organizovati, ali nogomet se sastoji od sitnih detalja koji se ne mogu predvidjeti niti objasniti. Možemo pričati o tome koliko god hoćemo, ali to neće napraviti razliku", dodao je Simeone.

Trener Atletica će biti bez Lucasa Hernandeza i Filipea Luisa, dok Diego Godin nije 100 posto spreman za meč zbog problem sa mišićem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Pokušavam odlučiti koga ću izabrati kako bi tim radio na najbolji način. Pobrinut ću se za ono što imam na raspolaganju. Kao i svi napadači, Alvaro Morata je važan, jer daje popratne opcije, drži igru i mora iskoristiti prostor koji će ostaviti protivnički tim koji mora napasti", nastavio je Simeone.

"Godin je u redu, trenirat će danas i očekujem da će igrati sutra. Bit ćemo spremni za borbu protiv jakih igrača, a Juve nije samo Cristiano Ronaldo. Također imaju Federica Bernardeschija, Paula Dybalu, Douglasa Costu, tako da će nas ko god bude napadao s Marijom Mandžukićem i Ronaldom sigurno prisiliti da se fokusiramo.", zaključio je trener Atletica.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Seva1956
U Madridu si pokazivao jaja, a u Torinu ćeš ostati bez njih ! JUVE IDE DALJE !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi