Briljira u Veroni, igrač je Cagliarija, a jako ga želi West Ham

Simeone seli na Otok

Briljira u Veroni, igrač je Cagliarija, a jako ga želi West Ham

A. Beganović

Od dolaska hrvatskog stručnjaka Igora Tudora na klupu, Verona igra fenomalno u Seriji A.

Trenutno se nalazi na 10. mjestu tabele sa 16 osvojenih bodova, a u devet utakmica pod vodstvom Tudora upisala je samo jedan poraz i to od Milana.

Pobjeđivala je Tudorova Verona između ostalog i Romu, Lazio te Juventus, a nekoliko igrača je svojim sjajnim igrama skrenulo pažnju na sebe.

Među njima je i argentinski napadač Giovanni Simeone, koji je u 12 mečeva zabio devet pogodaka uz tri asistencije, tako da interesovanja za njegovim uslugama koja dolaze sa Otoka nisu iznenađujuća.

Navodno je West Ham spreman u zimskom prelaznom roku dovesti argentinskog napadača i upravo njega vide kao igrača koji će im pomoći u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Na kraju treba dodati da je Alvarez igrač Cagliarija posuđen Veroni koja ima opciju otkupa njegovog ugovora za 12 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Karijeru je Alvarez počeo u River Plateu 2013. godine, a tri godine kasnije stigao je u Genovu. U ovom klubu je odigrao sezonu da bi potom preselio u Fiorentinu koja ga je 2019. posudila, a godinu kasnije prodala Cagliariju.

U Seriji A je ovaj Argentinac odigrao ukupno 190 utakmica i pritom je postigao 59 pogodaka kojima je dodao 17 asitencija. Za argentinsku reprezentaciju je skupio pet nastupa uz jedan pogodak.

Top Komentari

haris1000
Kako ga Kaljari pusti nevjerojatno, kako je uopste završio u Kaljariju,ja sam.mislio posle fiorentine otići će u milan internili juventus on ode u kaljari pa sad u Veronu
2 0
eldin996
I kaže nesto ces procitat,sta ću procitat kad ni pisac ne zna kakvu je posluku htio porati
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi