Igrao za dvije reprezentacije, a sada ga matični klub želi vratiti uz pomoć legende
FOTO: EPA

Uz nevjerovatnu cifru

Igrao za dvije reprezentacije, a sada ga matični klub želi vratiti uz pomoć legende

Haris Zilić

Fudbaler West Hama Declan Rice igra sezonu karijere.

Ovaj 22-godišnjak je statistički najbolji fudbaler Čekićara ove sezone, a među najboljim je i u Premiershipu, dok njegov klub zauzima sjajnu četvrtu poziciju.

Naravno ,nakon pomenutih partija Rice je stigao na metu vodećih klubova, a među najglasnijim je Chlesea koji želi Rice što prije u svojim redovima. Ovaj fudbaler sa West Hamom ima ugovor do 2024. godine.

Thomas Tuchel menadžer Plavaca ima zanimljiv plan. Naime, mogao bi u cijelu priču uključiti Johna Terrya da "pogura" transfer, a Abramovič bi navodno izvodjio 100 miliona eura za igrača čija je vrijednost 70 miliona eura, tako da bi nakon Grealisha postao najskuplji engleski fudbaler.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Terry je kao omaldinac igrao u West Hamu, njegova porodica navija za Čekićare, pa Tuchel tu vidi šansu da se Rice "omekša" i karijeru nastavi na Stamford Bridgeu.

Interesantno, Rice je prošao omladinske kategorije Chelsea, a igrao je i za omladinske selekcije Republike Irske, no onda se odlučio za Englesku za koju je odigrao već 27 utakmica i postigao dva gola.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi