Simeone zabranio igračima Atletica da govore dvije riječi: "Objasnio nam šta da kažemo umjesto toga"

Pobjednički mentalitet Argentinca

Simeone zabranio igračima Atletica da govore dvije riječi: "Objasnio nam šta da kažemo umjesto toga"

Endin Čaušević

Engleski reprezentativac Kieran Trippier u januaru je napustio Atletico Madrid i odlučio se vratiti u Englesku.

Iako je u Atleticu imao ulogu prvotimca iznenadio je sve odlukom da napusti španski klub i potpiše za Newcastle koji mu je ponudio značajno veći novac.

Trippier je u Newcastleu prije povrede odigrao nekoliko sjajnih mečeva, te je svojim golovima iz slobodnjaka donio ekipi sa St. James Parka nekoliko važnih bodova u borbi za opstanak u Premiershipu.

Ovaj desni bek dao je prije nekoliko dana intervju u kojem je govorio o svojoj karijeri, te boravku u Madridu dok je nosio dres Atletica.

Trippier je prošle sezone bio prvak s Atletico Madridom, te je bio jedan od standardnijih igrača u ekipi Diega Simeonea. Sve je iznenadio kada je otkrio šta im je Simeone zabranio tokom prošle sezone.

"Sjećam se da nam je odmah nakon Božića rekao da nam je ujutro kada dolazimo na trening zabranjeno da kažemo 'dobro jutro'. Morali smo umjesto dobro jutro da govorimo 'šampioni' jer smo se borili tada uveliko za prvo mjesto", rekao je Trippier i nastavio.

"Imali smo zajedničku večeru za Božić i tada nam je rekao to novo pravilo. Jasno nam je rekao da ćemo biti šampioni i da moramo vjerovati u to. Nakon te večere svaki trening i utakmicu kada bi neko ušao u svlačionicu rekao bi 'šampioni'. To je bila odlična sezona".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trippier je u Atletico došao na ljeto 2019. godine iz Tottenhama za 22 miliona eura. U dresu španskog kluba odigrao je ukupno 86 utakmica, te je upisao 11 asistencija i nije uspio da postigne pogodak.

U januaru je za 15 miliona eura prešao u Newcastle, a za engleski klub je prije povrede odigrao pet mečeva, te je zabio dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi