Simo Krunić nakon nešto manje od dva mjeseca dobio otkaz u Radničkom
Krunić će morati potražiti novi angažman

Uz zanimljivo objašnjenje

Simo Krunić nakon nešto manje od dva mjeseca dobio otkaz u Radničkom

S. Pašalić

Prije nešto manje od dva mjeseca Radnički iz Niša je predstavio Simu Krunića kao novog trenera tima, a danas je već dobio otkaz.

Bivši trener Željezničara je prošle sezone vodio Čukarički, ali je po završetku sezone napustio ovaj klub, a ubrzo je preuzeo ekipu Radničkog.

Ekipa iz Niša je prošlu sezonu završila na sjajnom drugom mjestu, a u prvih pet kola nove sezone je ostvarila tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, ali je izbačena i iz kvalifikacija za Evropsku ligu od strane estonske Flore.

Sada je Krunić smijenjen jer se navodno pod njegovim vodstvom nije igrao tradicionalni ofanzivni stil.

"Upravni odbor Fudbalskog kluba Radnički odlučio je danas da sporazumno raskine ugovor o saradnji sa stručnim štabom na čelu sa Simom Krunićem."

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Rukovodstvo vicešampiona Srbije nije zadovoljno onim što je prikazano u dosadašnjem dijelu sezone, a prije svega načinom igre, koji nije u skladu sa tradicionalnim ofanzivnim stilom Radničkog."

"Klub je već ozbiljno pristupio pronalaženju adekvatnog kadrovskog rješenja, koje će odgovoriti izazovima koji su pred Radničkim", stoji u saopštenju ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi