Simo Krunić ostao bez posla

Iako je uveo klub u Evropu

Simo Krunić ostao bez posla

Sarajlija Simo Krunić, koji je jedno vrijeme vodio i Željezničar, ostao je bez angažmana.

Od ljeta prošle godine Krunić je vodio Čukarički s kojim je osvojio četvrtu poziciju u prvenstvu Srbije, a iako je time ostvaren plasman u Evropu, na kraju je saradnja prekinuta.

Iz Čukaričkog su saopštili kako je Kruniću istekao ugovor, te da unatoč razgovorima koji su se vodili, nije došlo do nastavka saradnje.

"Sa Krunićem smo se rastali kao prijatelji. Imali smo dobru saradnju, izborili smo evropsku scenu sa njim i zaista sa te strane nemamo nikakvih zamjerki", izjavio je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević, koji je bh. stručnjaku poželio sve najbolje u nastavku akrijere.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U ovom trenutku nije poznato gdje će Krunić nastaviti svoju karijeru, te da li ima kakvih ponuda, no svejedno angažman ionako ima u reprezentaciji Srbije u kojoj radi kao asistent Mladenu Krstajiću.

Podsjetimo, Krunić je u razdoblju od januara do novembra 2008. godine kao trener vodio i Željezničar za koji je svojevremeno i igrao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi