Obećao je da se neće šišati i brijati dok se ne vrati, sada izgleda neprepoznatljivo

Danac dao riječ

Obećao je da se neće šišati i brijati dok se ne vrati, sada izgleda neprepoznatljivo

Edmir Škorić

Danski iskusni štoper Simon Kjaer i dalje je van terena zbog povrede.

Milan je u završnicu sezone ušao bez važnih iskusnih igrača, a naročito trpi zadnja linija jer zbog povreda nedostaju kapiten Alessio Romagnoli i Simon Kjaer, koji je bio neizostavan dok se početkom 2022. godine nije povrijedio.

Tridesettrogodišnji Danac je zapravo u decembru prošle godine zadobio povredu rupture križnog ligamenta i neće se vratiti do kraja sezone. Propustio je već 29 utakmica, a u Milanu će bez njega morati da se bore za Scudetto sedam kola prije kraja.

Rossoneri su protekle večeri osvojili samo bod u Torinu (0:0) i zadržali prvo mjesto, no dva remija istim rezultat, prvo Bologna na San Siru, pa Torino u gostima, uveliko su smanjile šanse velikana da se domogne titule ispred gradskog rivala Intera i Napolija.

Bilo kako bilo, bez Kjaera će ovaj tim morati da odradi ostatak sezone, a iskusni defanzivac obećao je da se neće ni brijati, a ni šišati sve dok ne bude ponovo na terenu. S obzirom na dato obećanje, izgleda dosta zapušteno i neprepoznatljivo.

Podsjetimo da su Kjaer i ljekarski tim danske reprezentacije dobitnici posebne nagrade od strane predsjednika UEFA-e zbog toga što su prošlog ljeta tokom Eura spasili život Christianu Eriksenu.

Ovo priznanje znak je poštovanja za njihov doprinos u spašavanju Eriksena kada je 29-godišnji vezni igrač Idoživio srčani zastoj i srušio se na terenu tokom utakmice Danske u grupnoj fazi UEFA EURO 2020 protiv Finske na stadionu "Parken" u Kopenhagenu 12. juna.

Zahvaljujući brzoj reakciji medicinskog tima i stručnoj hitnoj pomoći, Eriksen je na terenu reanimiran i sada je na putu oporavka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Simon Kjaer dijeli nagradu zbog reakcije koja je odmah pomogla Eriksenu, kao i zbog izuzetnih liderskih kvaliteta koje je pokazao tokom trenutaka koji su ove godine šokirali svjetsku fudbalsku javnost.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi