S Milanom osvojio Scudetto, ali za reprezentaciju igrati - ne može

Četiri utakmice u junu

S Milanom osvojio Scudetto, ali za reprezentaciju igrati - ne može

E. Ganibegović

U ludoj završnici sezone Milan je jučer nakon pauze od 11 godina osvojio titulu prvaka Italije. 

Bio im je potreban bod u posljednjem kolu protiv Sassuola, oni su osvojili sva tri i zasluženo se okitili titulom prvaka. 

Jučerašnju utakmicu protiv Sasasuola s tribina je posmatrao kapiten reprezentacije Danske i defanzivac Milana Simon Kjaer. 

Od pokidanog križnog ligamenta u decembru do prvog trofeja u karijeri u maju. Malo li je. 

Za danski TV 2 SPORT Simon Kjaer kaže da je zapravo bio spreman za nedjeljni meč protiv Sassuola.

"Bio sam spreman za igru", kaže Simon Kjaer i dodaje:

Oglasi

"Nije baš bilo ono čemu smo se ja i liječnici nadali i željeli, ali na njihovu sreću niko nije imao povrede niti je morao u karantin, jer sam tada rekao da sam spreman i da bih zaigrao. Tako da sam dobro."

Unatoč tome što je povreda prošlost, kapiten reprezentacije neće biti prisutan u junskim utakmicama Lige nacija.

"Morate gledati malo šire. Odigrati ovaj meč i riskirati... doći će nešto i u novembru (Svjetsko prvenstvo, op. a). Ali ako sam išta htio riskirati, bila je to ova utakmica protiv Sassuola", dodao je. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dobro sam, a sada imam još dobra dva mjeseca rada do početka nove sezone", zaključio je. 

Danska trećeg juna gostuje kod Francuske, tri dana kasnije kod Austrije, a onda 10. i 13. dočekuju Hrvatsku pa Austriju.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi