Rijeka ostala bez trenera

Rožman podnio ostavku

Rijeka ostala bez trenera

Edmir Škorić

Rijeka je večeras, nakon poraza od Hajduka (0:1), ostala bez trenera.

Simon Rožman podnio je ostavku, a istu je usvojila uprava riječkog prvoligaša.

"Simon Rožman više nije trener Rijeke. Nakon poraza od Hajduka, Rožman je ponudio i uprava HNK Rijeka prihvatila je njegovu ostavku, a model raskida ugovora bit će sporazumno dogovoren. Rožman je u Rijeku stigao krajem septembra 2019. godine nakon čega je s klubom ostvario velike rezultate. Rijeka je u 2020. godini osvojila Kup Hrvatske, te se ove sezone plasirala u skupine Europske lige gdje je u konkurenciji Napolija, Real Sociedada i AZ Alkmaara ostvarila zapažene rezultate. HNK Rijeka Simonu želi sve najbolje u nastavku karijere", stoji u priopćenju kluba.

Rožman je Rijeku preuzeo u septembu 2019. godine umjesto Igora Bišćana, a u prvoj sezoni je s Rijekom osvojio Kup Hrvatske, osvojio je treće mjesto u prvenstvu, te je izborio grupnu fazu Evropske lige.

Top Komentari

pero98
Hvala Rožman što si nam ispunio želju i otišao. Dokazao si da si spreman preuzet Arsenal ili Manchester United.
0 2
user1583752673
Nisu trebali Biscana nikad otjerat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi